דף הבית >> מאמרים >> עמיר הירשברג | עמיר הירשברג כותב על הלוואות פקטורינג הלוואת גישור
 

הלוואות פקטורינג - הלוואת גישור עד יעבור זעם ( עמיר הירשברג )

 
הלוואת פקטורינג כהגדרתה הינה מכירת חובות של לקוחות כלפי העסק במחיר הנמוך משווים, תמורת כסף מזומן בהווה. התמורה במזומנים נמוכה בהרבה מהחובות המקוריים, ואולם מחוסר ברירה יש הנוטלים הלוואת פקטורינג למרות העובדה הזאת.
 

למה הלוואת פקטורינג?

עם הסיבות לנטילת הלוואת פקטורינג  ניתן למנות הכנסות נמוכות מדיי, הוצאות גבוהות מדיי, חומרי גלם שעלותם גבוהה או עלתה מאד בתוך זמן קצר, חובות בלתי משולמים לספקים, אירועים בלתי נשלטים בתוך העסק עצמו ועוד.
 
גורם חשוב מאד שעשוי לגרום לרבים לחשוב על הלוואת פקטורינג היא החלטה חד צדדית של לקוחות לאחר בתשלומים או לשנות את תנאי התשלום. תשלומים מעוכבים עלולים לגרום לחור רציני בחשבון הבנק של העסק. מצד אחד, העסק מתחייב לשלם לספקים שלו עצמו. מצד שני, לקוחות מחליטים לאחר בתשלומים, מה שיוצר הרגשת אי נוחות הן אצל מנהלי העסק ובעליו והן אצל הבנקים, הרואים בדחיית תשלומים סימן רע לבאות. ואכן, עסקים רבים החלו את תהליך ההתמוטטות באיטיות, תוך שהם דוחים ומעכבים תשלומים לספקים.
 
במקרים האלה, ובעיקר במקרה שספקים מאחרים בתשלומים, ניתן לחשוב על הלוואת פקטורינג. יחד עם זאת, לפני שחושבים על הלוואה כזאת יש לבדוק היטב על פתרונות יצירתיים אחרים, בין השאר איחור בתשלום לספקים של העסק עצמו.כמו כן כדאי לנסות ולהתייעץ עם הבנק, שבמקרים רבים מסכים דווקא לתת אשראי נוסף. למרבה ההפתעה הבנקים יכולים להיות רכים מדיי ולתת אשראי או הלוואה נוספת לעסק, בעיקר כדי להמשיך את הפעילות של העסק.
 

פקטורינג – איך זה עובד?

עסקים רבים מחזיקים בידיהם נכסים בדמות חובות עתידיים של לקוחות שלהם. החובות הללו הם כנגד סחורות ושירותים שהעסק מכר להם, ותמורתו לא שולמה. הדבר היחיד שיש להם לעשות במקרים כאלה הינו לקחת הלוואת פקטורינג מחברה שיש לה גב כלכלי והיא תוכל להחזיר בעצמה את החובות שטרם נפרעו.
 
במעמד קבלת ההלוואה מעביר העסק לידי המלווים המחאות או התחייבויות אחרות של הלקוחות והם הולכים להיות הנושים למעשה. הלוואת פקטורינג מקטינה באופן משמעותי את הכנסות העסק, כיון שהמלווים לוקחים בחשבון המחאות שלא תיפרענה או תשלומים שלא יתממשו.


מחבר מאמר - עמיר הירשברג